Aktivovaný ječmen

Published on 03.03.2016

Než se aktivovanému ječmenu začneme věnovat detailně, je třeba podívat se na ječmen
obecně. Studie provedené v Kanadě, USA a Austrálii ukázaly, že ječmen hraje významnou roli ve snižování hladiny cholesterolu v krvi. Jiné studie naznačují zlepšení hladiny glukózy v krvi u na inzulínu nezávislých diabetiků (typ II) po začlenění ječmene do stravy. Je třeba poznamenat, že ječmen má na glykemickém indexu neuvěřitelně nízkou hodnotu (27). To je o 22% méně než odstředěné mléko!

Ječmen má také vysokou koncentraci tokotrienolů, antioxidačních sloučenin, které potlačují aktivitu enzymu HMG-CoA reduktázy v játrech, čímž redukuje syntézu cholesterolů. Ječmen je dále jedním z největších známých zdrojů betaglukanů, karbohydrátů, které mají pozoruhodné, imunitu posilující vlastnosti, a u kterých klinické pokusy prokázaly schopnost zlepšovat hladiny tuků a cukrů v krvi diabetiků.

Ječmen je používán již celá tisíciletí. Byl základní složkou stravy Římských vojáků, kteří to „odkoukali“ od Řeckých gladiátorů. Ti trénovali a žili na stravě bohaté na ječmen a byli známí jako „jedlíci ječmene.“ A pak, že správní chlapi jedí jen maso!
Ve starověkém Římě byly děti, jejichž matka zemřela při porodu, krmeny potravou složenou z vyklíčeného ječmene, medu a kolostra. V nedávné minulosti používala Organizace Spojených Národů tutéž směs v boji s hladomorem v zemích třetího světa. Problémem ječmene je, že je extrémně rosolovitý. Jakékoli pokusy o vysušení a zpracování pro komerční účely ztroskotávaly do doby, než jedna Švédská společnost přišla s metodou používající páru o nízké teplotě (vyráběnou v částečném vakuu), ve které je ječmen ponechán přesně do bodu vyklíčení, tedy ještě než zrosolovatí, ale kdy už jsou veškeré proteiny a karbohydráty přeměněny. Teplota je však zároveň natolik nízká, aby nebyly poškozeny žádné enzymy.

Jedná se o pozoruhodný a zajímavý bod v procesu zpracování potravin. Lze jej přirovnat ke zpomalení životních funkcí, např. při zimním spánku, kdy je veškerá energie koncentrována, aby později „vyklíčila.“ Výsledkem je úplně nová super-potravina s neuvěřitelnými vlastnostmi. Přirovnal bych ji ke kulce v zásobníku pistole.

• Tato kulka v zásobníku pistole je jako pšeničné zrno. Veškerá její energie v ní dřímá a zatím je nedostupná.
• Jakmile je kulka vystřelena a opustí zbraň, je jako pšeničný klíček. Veškerá energie je vynaložena na tento akt (vystřelení kulky, vyklíčení ječmene). Tato energie již pak déle není k dispozici.
• Předklíčený ječmen je však jiný. Energie, která by byla využita na vyklíčení, je uzamčena ve fázi před vyklíčením a vyživuje tělo, nikoli pšeničný klíček. Získáváme tak super-potravinu v tom pravém slova smyslu.


A faktem je, že tato super-potravina stojí velmi vysoko na Bovisově stupnici. Bovisova stupnice byla vyvinuta francouzským fyzikem André Bovisem. Měří, či vyčísluje jak pozitivně nebo negativně je určitá látka hodnocena. Pro živé organismy je výchozím bodem na této stupnici 6 500 Bovisových energetických jednotek. Hodnoty od nuly do 6 500 jsou v negativní škále této stupnice, zatímco hodnoty nad 6 500 jsou pozitivní. Minimální energetická hodnota u člověka by měla ideálně být mezi 8 000 a 10 000. Planeta Země vytváří energii v rozmezí mezi 7 000 a 18 000 energetických bodů. Tato energie je také označována jako tzv. biofotony. Jsou to částice pouhým okem neviditelné. Toto pozitivní záření je nezbytné pro udržení života na Zemi. Bovisovy energetické jednotky by jednoduše mohly být označeny jako energetické jednotky aktivující biofotony.

Závěr: Karbohydrát s dlouhým řetězcem nacházející se v předklíčeném ječmeni má na Bovisově škále hodnotu mezi 100 000 až 320 00 energetickými body. To je neslýchané. Žádná jiná potravina takových hodnot nedosahuje. Vyšších hodnot dosahuje pouze speciálně upravená voda.

Poznámka: Koncepce Bovisovy stupnice je založena na teorii zvuku. Výsledky, které přináší konzumace potravin stojících vysoko na Bovisově škále, jsou prokazatelné. Přesných metod měření na Bovisově stupnici však není mnoho. Bude tedy lepší považovat tato hodnocení spíše za orientační.


Vlastnosti aktivovaného ječmene:
• Stejně jako ječmen, stojí aktivovaný ječmen na glykemickém indexu neuvěřitelně nízko
• Má stejnou nutriční hodnotu jako ječmen, vysoký podíl tokotrienolů a betaglukanů
• Obsahuje tisíce aktivních enzymů
• Je to uhlohydrát s ultra dlouhým řetězcem, jehož trávení trvá až 4 hodiny a tak zajistí pomalé a trvalé uvolňování energie a inzulinu
• Poskytuje o 400% více energie na kalorii než jakákoliv jiná potravina.(Vězte, že není kalorie jako kalorie!)
• Na Bovisově stupnici dosahuje hodnoty 320 000

COMMENTS

No customer comments for the moment.

Add a comment

Košík    
0 x Produkty (prázdný)

Žádné produkty

Bude determinováno Doručení
0 Kč Celkem

K pokladně

Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Bude determinováno
Celkem (s DPH)
Pokračovat v nákupu Objednat