Nakupte nad 2.000,- a dopravu máte ZDARMA. Pro ostatní země EU doprava ZDARMA nad 163 €.

3 zázračné benefity L-Lysinu, o kterých pravděpodobně nevíte

L-lysine je základní aminokyselina, což znamená, že je pro lidské zdraví nezbytná, ale tělo si ji samo nedokáže vytvořit. Lysin musíme získávat z potravy nebo doplňků stravy. Tato aminokyselina je nejčastěji známá jako stavební prvek bílkovin a jako užitečný doplněk pro prevenci a řešení oparů. Nabízí toho ale mnohem více…

 

 

 

1. Mocná zbraň proti virům

L-lysine nebojuje pouze proti viru Herpes Simplex, který způsobuje opary. Brání a zastavuje všechny viry z rodiny herpetických oparů, což je velmi důležité, protože tato rodina virů je zodpovědná za stovky různých chronických příznaků a onemocnění, kterými trpí miliony lidí po celém světě.

Pokud vy nebo někdo z vašich blízkých trpí: afty, opary, jinými vředy v ústech a na jazyku, chronickou únavou, rakovinou, ekzémy, roztroušenou sklerózou, migrénami, kolitidou, autoimunitními stavy, nespavostí, návaly horka, problémy se štítnou žlázou, bolestmi, revmatoidní artritidou, bojem s nadváhou, plovoucíma očima, brněním, necitlivostí, závratí, bušením srdce, fibromyalgií, boreliózou, záškuby, má svalové křeče, Raynaudův syndrom, lupénku, trápí ho sarkoidóza, zhoršující se vidění, parkinsonova choroba, ALS, neuropatie, bolesti kloubů nebo stovky dalších, znamená to, že máte v těle virus, který způsobuje vaše zdravotní problémy. Abyste se uzdravili a zabránili budoucímu zhoršení příznaků nebo nástupu dalších nemocí a příznaků, je velmi důležité, abyste věděli, jak snížit virovou zátěž ve svém těle. L-lysine je jedním z rozhodujících doplňků stravy, které vám v tom mohou pomoci. Snižuje schopnost virových buněk pohybovat se a množit se.

L-lysine je mocnou zbraní proti rakovině, jaterním onemocněním, zánětům a všem příznakům a stavům způsobeným viry, což znamená vše výše uvedené a ještě více.

 

 

2. Podporuje játra a imunitní systém

L-lysine vstupuje do jater a působí jako kouřová clona všem virům, které jsou zodpovědné za onemocnění jater a autoimunitní poruchy. Viry lysin nesnášejí. Je to jako prášek, který vychází z hasicího přístroje – virový zpomalovač, který viry odrazuje od množení. L-lysine posiluje imunitní systém jater a napomáhá některým nejdůležitějším funkcím tohoto orgánu.

 

 

3. Působí protizánětlivě

L-lysine působí protizánětlivě na celý nervový systém, zejména na centrální nervový systém a bloudivý a zádový nerv. L-lysine totiž inhibuje a snižuje virovou zátěž, což znamená, že se produkuje méně virových neurotoxinů, které způsobují záněty nervového systému. 

 

 

Jaká dávka postačí?

Pokud se potýkáte s chronickým příznakem nebo onemocněním, nemusí být užívání pouze 500 mg L-lysinu denně (jak se běžně doporučuje) dostatečné. Pokud bojujete s virem Epstein-Barrové nebo jiným zhoršujícím se virem z rodiny herpesů, včetně těch, které způsobují opary a afty, může být nutná vyšší dávka L-lysinu. Jak již bylo řečeno, je důležité prodiskutovat přesné dávkování, které plánujete užívat, s lékařem, abyste mohli co nejlépe podpořit své konkrétní zdravotní problémy. Pokud se nepotýkáte s žádným příznakem nebo onemocněním, ale chcete se chránit před tím, abyste si přivodili některý ze stovek možných kmenů, může být užívání menší dávky lysinu ochranným krokem.

 

 

Které potraviny jsou bohaté na L-lysine?

Existují některé potraviny, které rovněž obsahují L-lysine, ačkoli pokud se potýkáte s virovým příznakem nebo onemocněním, možná budete chtít L-lysine také doplňovat, nejen jíst potraviny s L-lysinem.

Brambory jsou plné živin, včetně L-lysinu. Skromné brambory jsou jedním z nejlepších zabijáků EBV a virů a je skvělé je zařadit do svého jídelníčku, přestože jsou dnes napadány mnoha dietními trendy. Tyto diety a odborníci, kteří za nimi stojí, nechápou, jak často stojí za chronickými nemocemi a příznaky viry, a nerozumí ani tomu, co tělo potřebuje, aby se z nich uzdravilo. Brambory vařené v páře bez jakéhokoli sýru, smetany, másla, kousků slaniny a dalších problematických potravin, které se k nim podávají, jsou hluboce léčivou potravinou. Kiwi, jablka, třešně a hrušky také obsahují L-lysine a je užitečné je pravidelně zařazovat do jídelníčku.

 

 

A závěrem se podělíme i o naši osobní zkušenost s L-lysine:

"Když mi zubař pohrozil vrtáním kořenových kanálků, okamžitě jsem začal užívat ve vyšších dávkách L-lysine, klidně i 3x5 kapslí denně. Po půl roce pravidelného užívání jsem šel znovu na kontrolu a kanálky byly v pořádku! Vyhnul jsem se takto již několikrát vrtání a nepříjemným zákrokům u zubaře. Od té doby – jakmile se objeví nějaký problém spojený se zánětem, nebo neduhy virového původu, okamžitě nasazuji ve velkém L-lysine. Je to opravdový zázrak!"

 

 

Zdroj: Medical Medium

Zpět do obchodu