Nakupte nad 2.000,- a dopravu máte ZDARMA. Pro ostatní země EU doprava ZDARMA nad 163 €. Ke každé objednávce od nás dostanete malou pozornost zdarma.

Detoxikace - čištění organismu

Naše těla jsou denně vystavena velkému množství nejrůznějších toxinů, nejvíce asi ze současných potravin, vody a vzduchu a mnoho se také vytváří vlastním metabolismem a samozřejmě také metabolismem mikroorganismů (bakterií, plísní a parazitů). Tyto toxiny se hromadí v našich buňkách a naše játra se jich snaží co nejvíce z  nich odstranit , ale současná zátěž toxiny je pro lidský organismus nad jeho možnosti. Našemu tělu s tím můžeme významně pomoci kombinací půstu a detoxikačních programů.

 

Jak začít?

Detoxikaci vždy zahajujeme čištěním zažívacího traktu a poté pokračujeme s čištěním těžkých kovů, krve a lymfy, ledvin a žlučových cest a nakonec čistíme i játra.

 

Jak dlouho celý proces potrvá? ⌛️

Čištění zažívacího traktu trvá 2 měsíce a po něm můžeme zahájit čištění zbývajících systémů.

 

Málokdo ví, že právě naše střeva obsahují asi 70% imunitního systému našeho těla, což je o to větší důvod, proč zažívací trakt pečlivě čistit a udržovat ho ve výborném stavu. Čištění zažívacího traktu bychom měli provádět dlouhodobě a nejlépe celoživotně, stejně tak, jak to provádíme u zubů. Ostatní systémy je dobré čistit 2 x ročně. Využíváme k tomu bylinné produkty Jona Barrona s přesně nastaveným postupem :

 

Jak čistit zažívací trakt? 

Nutriprobiotika:

Začínáme s dávkováním 1-0-1 a jednu tobolku bereme 20 minut před jídlem. Po měsíci snížíme na 1-0-0. Balení je nutno nechávat v lednici. Užíváme na lačno a lze kombinovat s ostatními produkty.

 

Nutribiotic:

Užíváme 1 odměrku v 2 dcl vodě ráno s probiotiky.

 

Colon detox:

Dávkujeme jednu odměrku ob den do 2-3 dcl vody nebo džusu, zapijeme 3 dcl vody a to alespoň hodinu od jiných doplňků/jídla a nejlépe 1-2 hodiny po večeři.

 

⚠️ Postupně co půl roku detoxikujeme i ostatní systémy, nejdříve však 6 - 8 týdnů od zahájení čištění zažívacího traktu. Např.: Zahájíme-li čištění zažívacího traktu 1.4., s ostatními systémy začneme ideálně 1.6. ⚠️

 

Jak čistit tělo od těžkých kovů? 

Metox 

1 odměrka do sklenice vody nebo džusu….během dopoledne….alespoň 2 hodiny od jídla.

  

 

Jak na detoxikaci jater? 

Hepatosedam

Ke správnému pročištění jater vám pomůže následující pětidenní očista.

 

 

Pětidenní očista

 

Jedná se o výplach jater/žlučníku doporučovaný Dr. Richardem Schulzem - výplach, který by měla zvolit většina lidí. Provádí se ráno nalačno po dobu 5 dní.

 

První, co uděláte, když ráno vstanete, vypijte 240 ml čisté vody k propláchnutí trávicího ústrojí. Za hodinu namixujte v mixéru:

    • 240 ml čerstvě lisovanou šťávu z jakéhokoli citrusu (vhodná je také čerstvě lisovaná šťáva z jablek nebo hroznů i se sedlinou)
    • jeden citrón
    • 1 stroužek česneku (každý den budete přidávat o 1 stroužek více), 
    • 1 polévková lžíce olivového oleje (každý den budete přidávat 1 polévkovou lžíci) 
    • kousek zázvoru (asi 1 palec/2,5 cm dlouhý) společně s 8 240 ml čisté vody. 

 

Směs vypijte a pak zapijte několika doušky čerstvé šťávy k vyčištění úst. Po patnácti minutách od vypití tohoto nápoje si dejte 2 šálky detoxikačního/jaterního čaje. Rovněž je důležité při této pětidenní očistě užívat 2 plná kapátka detoxikační/jaterní tinktury 3-6x denně a pokračovat až do vyprázdnění lahvičky. 

 

 

Detoxikační dieta

Je mimořádně účinné, když do své pětidenní očisty zahrnete půst sestávající z dvoudenní konzumace syrové stravy a třídenního pití šťáv.

 

1. den

Ráno (po uvedeném očistném nápoji a s ukončením hodinu před obědem) vypijte šťávu ze syrového čerstvého ovoce nebo zeleniny, v neomezeném množství. Zvláště prospěšná je šťáva z řepy. Nemíchejte dohromady ovocnou a zeleninovou šťávu. Šťávy můžete jakkoli ředit vodou.

Na oběd si můžete dát zředěnější šťávu nebo syrovou zeleninu nebo salát z naklíčených semen. V žádném případě nepoužijte hotové dressingy/zálivky. Připravte si svou zálivku z čerstvého olivového oleje a citrónu nebo ovocného octu z jablek a použijte jakékoli čerstvé byliny a koření podle své chuti. Pokud budete mít během dne hlad, klidně posvačte čerstvou zeleninu nebo šťávy. Na večeři snězte čerstvé ovoce nebo ovocnou šťávu nebo ovocné smoothies (nápoj z rozmixovaného ovoce).

 

2. - 4. den

Po ranním výplachu pijte po celý den zředěné šťávy a bylinkový čaj - pijte hodně, kolik zvládnete. Snažte se za den vypít 128 uncí (3,8 l).

Rovněž se doporučuje pít v průběhu dne šálky draslíkového vývaru. Draslíkový vývar je založen na poznatku, že povrch brambor je největším rostlinným zdrojem draslíku. Oloupejte několik brambor a použijte oloupaný materiál (o tloušťce 0,6 až 1,3 cm, se slupkou). NEPOUŽÍVEJTE vnitřek brambor. Přidejte další dobře nasekanou zeleninu pro přidání chuti, například mrkev (neoškrabanou), celer, celou řepu (včetně nati), čerstvou petržel a spoustu cibule a česneku (až 50 stroužků). 

Vložte do hrnce, přilijte čistou filtrovanou vodu a zvolna povařte 40-60 minut pod pokličkou. Vývar slijte, aby již neobsahoval zeleninu, nechejte vychladit a můžete jej pít. Nespotřebovaný vývar uložte ve skleněné nádobě do chladničky, abyste jej mohli pít ještě další 2 dny.

 

   

Jak dávkovat Hepatosedam?

15 ml 3 x denně do 1 dcl džusu nebo vody.

Pro objednání produktu Hepatosedam nás prosím kontaktujte telefonicky.

 

5. den

Stejný jako 1. den.

 

 

⚠️  Upozornění: Neprovádějte očistu jater, aniž byste předtím pročistili střevo. Je třeba zajistit volnou cestu toxinům, které začnou játra uvolňovat. Také doporučujeme program na pročištění ledvin, který zahrnuje byliny jako Eutrochium nebo Chanca Piedra, přezdívané jako drtiče žlučníkových kamenů. ⚠️

 

Očistu doporučujeme provádět 2x ročně (na jaro a na podzim).

 

 

Zpět do obchodu