Nakupte nad 2.000,- a dopravu máte ZDARMA. Pro ostatní země EU doprava ZDARMA nad 163 €.

Liposomální Vitamin C: Efektivita a vstřebatelnost na nejvyšší úrovni

Pokud hledáte nejúčinnější formu doplňku vitaminu C, pravděpodobně jste narazili na různé kapsle, pilulky a prášky. Ale možná jste si také všimli lahvičky s nápisem "liposomální vitamin C". Co to vlastně je? Liposomální vitamin C představuje pokročilou formu tohoto klíčového vitaminu, která využívá liposomů – malých tukových částic, které obalují vitamin C a zajišťují jeho lepší vstřebávání do těla. Tento inovativní přístup zajišťuje, že tělo dostane více vitaminu C z každé dávky.

 

 

Jaký je rozdíl mezi klasickým a liposomálním vitaminem C?

Hlavní rozdíl spočívá ve způsobu, jakým je vitamin C tělem vstřebáván a využíván. Tradiční formy vitaminu C musí projít složitým procesem, než se dostanou do buněk, což často znamená, že velká část vitaminu C je ztracena během trávení. Naopak, liposomální vitamin C je chráněn liposomovým obalem, který ho bezpečně dopraví přímo do krevního oběhu, čímž se zvyšuje jeho účinnost a biologická dostupnost.

Představte si to takto: Klasický vitamin C čeká dlouhou frontu na vstup do klubu (buňky), zatímco liposomální vitamin C má VIP vstupenku a dostane se dovnitř rychle a bez problémů.

 

Výhody Liposomálního Vitaminu C

Liposomální vitamin C nabízí několik významných výhod oproti tradičním formám:

  1. Vyšší vstřebatelnost: Studie z roku 2020 zjistila, že liposomální vitamin C je 1,77krát biologicky dostupnější než jiné formy doplňků vitaminu C. To znamená, že z každé dávky získáte více vitaminu C, což činí liposomální doplňky výhodnější investicí .
  2. Šetrnost k trávicímu traktu: Liposomální formy vitaminu C jsou méně dráždivé pro žaludek a střeva, což snižuje riziko nežádoucích účinků, jako je nadýmání nebo průjem, které jsou někdy spojeny s vysokými dávkami vitaminu C.
  3. Zvýšená účinnost: Díky lepší absorpci liposomální vitamin C efektivněji zvyšuje hladinu vitaminu C v krvi, což má za následek výraznější zdravotní benefity.

 

Klíčové Výhody a Vliv na Zdraví

Podpora imunity: Vitamin C je známý svou schopností posilovat imunitní systém, a to především tím, že podporuje produkci bílých krvinek a zvyšuje jejich účinnost v boji proti infekcím.

Antioxidační vlastnosti: Liposomální vitamin C působí jako silný antioxidant, který chrání buňky před poškozením volnými radikály, čímž přispívá k prevenci chronických onemocnění.

Podpora nervové soustavy: Pomáhá udržovat zdraví nervové soustavy, což je klíčové pro celkové fyzické i psychické zdraví.

Snížení únavy a vyčerpání: Pravidelné užívání vitaminu C může snížit míru únavy a vyčerpání, což je zvláště užitečné v obdobích zvýšeného stresu nebo fyzické zátěže.

Zlepšení vstřebávání minerálů: Vitamin C zvyšuje vstřebávání důležitých minerálů, jako je železo, zinek, vápník a hořčík, což přispívá k celkovému zdraví a vitalitě.

Podpora tvorby kolagenu: Vitamin C je nezbytný pro syntézu kolagenu, což je klíčový protein pro zdraví kůže, vlasů, nehtů, kloubů a cév.

 

Kdy je vhodné užívat vyšší dávky vitaminu C?

  • V období chřipky a nachlazení: Zvyšuje odolnost organismu vůči infekcím.
  • Prevence a léčba infekcí dýchacích cest: Pomáhá předcházet infekcím a podporuje rychlejší zotavení.
  • Rekonvalescence: Podporuje rychlejší zotavení po akutních i chronických onemocněních.
  • Zvýšená fyzická a psychická zátěž: Pomáhá tělu lépe zvládat stres a zátěž.
  • Dlouhodobý stres: Zlepšuje odolnost organismu a snižuje negativní dopady stresu.

 

Závěr

Liposomální vitamin C představuje revoluční krok ve světě doplňků stravy. Díky svému jedinečnému způsobu vstřebávání a vysoké účinnosti nabízí mnoho zdravotních výhod, které klasické formy vitaminu C nemohou nabídnout. Pokud hledáte způsob, jak maximalizovat zdravotní přínosy vitaminu C, liposomální forma je jasnou volbou.

 

 

Koupit Liposomální vitamín C

Zpět do obchodu