Havajská spirulina
Havajská spirulina je jednou z nutričně nejvýživnějších přírodních potravin, které lidstvo zná.
Je pěstována na původních lávových polích v oblasti Kona na Havaji na nejslunečnějším pobřeží USA. K pěstování se využívají přírodní zdroje - vydatný sluneční svit, čistá hlubinná oceánská voda z hloubky až 700 m, dodávající spirulině stopové prvky a minerály, a 100% pitná voda z havajských podzemních přírodně filtrovaných vodonosných vrstev. Spirulina je navíc sušená během 3-7 sekund speciální technologií Ocean Chill Drying™ pro maximální zachování všech vitamínů, minerálů, antioxidantů a fytonutrientů.
Havajská spirulina je držitelem GMP certifikátu.
Výrobce Havajské spiruliny je držitelem GMP certifikátu zaručujícího mimořádnou kvalitu produktu.
GMP certifikát je udělován výrobcům, kteří dodržují správné výrobní postupy a přísná kritéria
kontrolyzaručující trvalou vysokou kvalitu výrobků a obsah účinných látek. Pro koncového spotřebitele je
GMP certifikát zárukou kvality, správného složení a bezpečnosti produktu.
Havajská spirulina je certifikována jako bezlepkový, veganský produkt, košer, halal a bez GMO.
Jedná se o mimořádně kvalitní druh spiruliny podporující imunitu a vitalitu člověka a působící jako silný antioxidant.
Jedna porce Havajské spiruliny obsahuje větší množství některých důležitých antioxidantů, enzymů, vitaminů a minerálů, než je obsaženo v 5 porcích ovoce a zeleniny, a má vyšší nutriční hodnotu než jakákoliv jiná plnohodnotná přírodní potravina (whole food).
Nejvýznamnější nutriční vlastnosti Havajské spiruliny:
- bohatý zdroj vitamínu A, K1, K2, B12, železa
- zdroj dalších živin jako jsou karotenoidy, GLA (kyselina gama-linolenová), SOD (superoxid dismutáza) a fykocyanin
- obsahuje více beta-karotenu, než je obsaženo v mrkvi
- obsahuje kompletní bílkovinu s esenciálními a neesenciálními aminokyselinami v dobře stravitelné formě
- zdroj antioxidantů
- Havajská spirulina má vyšší nutriční hodnoty na 1 gram než jakékoliv jiná spirulina dostupná na trhu
Účinky spiruliny:
1. Má silné antioxidační vlastnosti.
2. Podporuje:
- vitalitu člověka
- přirozenou obranyschopnost organismu
- vyváženou funkci imunitního systému
- normální hladinu cukru v krvi
3. Pozitivně ovlivňuje:
- kontrolu tělesné hmotnosti
- svalovou hmotu a hubnutí
Díky čemu je Havajská spirulina tak jedinečná?
- Místo pěstování
Díky své poloze na slunečném havajském pobřeží Kona, má farma na pěstování spiruliny více slunečního světla než kterékoliv jiné místo ve Spojených státech. Proto je možné pěstovat zde spirulinu (Spirulina Pacifica®) nepřetržitě 12 měsíců v roce. Vodní nádrže byly vybudovány v roce 1984. Co to znamená? Vyšší nutriční hodnoty. Havajská spirulina se během více než 35 let nepřetržité kultivace pod intenzivním havajským sluncem vyvinula v nutričně nadprůměrný kmen.
- Bio-zabezpečená zóna
Jedná se o jedinou farmu s mikrořasami, která se nachází v Bio-zabezpečené zóně, ve které je zakázáno používat škodlivé pesticidy a geneticky modifikované organismy. Naše produkty jsou bezpečné a čisté, pěstujeme je bez použití škodlivých pesticidů a herbicidů. Dbáme také na to, aby pěstování nezpůsobovalo erozi půdy a znečišťování vody.
- 100% pitná voda
Naše produkty jsou pěstovány ve 100% pitné vodě. Tato voda je shromážděna z nedotčených podzemních vodonosných vrstev Velkého ostrova. Je dokonale pročištěná přírodní filtrací za použití lávových oblázků. Aby bylo zabráněno plýtvání vodou a umožněno navrácení základních živin zpět do našich vodních nádrží, je většina pitné vody recyklována a znovu použita v nádržích pro další pěstební cyklus. Tento proces přispívá k produkci nejvíce nutričně hodnotné spiruliny na světě.
- Ultračistá hlubinná oceánská voda
Do vodních nádrží, ve kterých se pěstuje Havajská spirulina, je přidáváno 5 % hlubinné oceánské vody. Havajská spirulina je jedinou mikrořasou, pro jejíž pěstování se používá ultračistá hlubinná oceánská voda, vypumpovaná z hloubky až 700 m pod mořskou hladinou. Tato mořská voda dodává naší spirulině stopové prvky a minerály.
- Sušící systém Ocean Chill Drying™
Unikátní sušící systém Ocean Chill Drying™ zabraňuje oxidaci a znehodnocení karotenoidů, enzymů a ostatních živin, k čemuž dochází při používání běžných sušících metod. Co to znamená? Nutriční hodnoty, na které se můžete spolehnout. Díky tomuto systému je naše spirulina usušena během 3-7 vteřin, dochází k tomu za použití velmi studené oceánské vody, která je používána pro odvlhčení, dále je využíváno méně než jedno procento kyslíku, aby bylo možné zachovat fytonutrienty. Díky mimořádně kvalitnímu způsobu balení je naše spirulina dopravena k zákazníkovi ve stejně čerstvém stavu jako v den, kdy byla sklizena.
- Zodpovědnost vůči životnímu prostředí a trvalá udržitelnost
Filozofií společnosti je zanechat půdu a životní prostředí v lepším stavu, než v jakém se nacházely před tím, než jsme začali s produkcí. Všechny mikrořasy pocházejí z naší 90akrové farmy, která se nachází na nedotčeném Kona pobřeží na Havajském ostrově. Farma byla vybudována na půdě, která byla původně pustým lávovým polem. Naše společnost je neoblomně oddána svému závazku, týkajícímu se trvalé udržitelnosti a vše co děláme, děláme s cílem vytvořit čistší, bezpečnější a zdravější svět.